DOMOWA GRANOLA

OPUBLIKOWANE PRZEZ livediet | Wrz, 24, 2017 |
IMG_20170924_090218_671

Domowa granola

Ilość porcji: 4 słoiczki

Czas przygotowania: ok. 40 min.

Składniki:

  • płatki owsiane 2 szkl.
  • nasiona dyni 1 szkl.
  • nasiona słonecznika 1 szkl.
  • rodzynki 1 szkl.
  • orzechy 1 garść
  • miód 3 łyżki
  • oliwa z oliwek 3 łyżki
  • sól gruboziarnista

Przygotowanie:

Miód i oliwę z oliwek podgrzewamy w rondelku, pozostałe składniki mieszamy razem w misce. Następnie dodajemy miód i oliwę do miski wszystko razem mieszając. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni, granolę układamy na blasze i pieczemy ok. 30 min. ( po 15 min. warto przemieszać granolę aby uniknąć przypalenia).

Smacznego 😊

TAGI:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *