MĄKA Z PESTEK DYNI

OPUBLIKOWANE PRZEZ livediet | Wrz, 22, 2017 |
20170922_165427

Mąka z pestek dyni

Ostatnio na moim blogu pojawił się przepis na kluseczki z mąki z pestek dyni.  Jest to mąka, która pierwszy raz gości w mojej kuchni dlatego też zdecydowałam się napisać o niej kilka słów 😊

Moi drodzy mąka z pestek dyni to świetna alternatywa dla osób uczulonych  na gluten ! jest również źródłem dobrze przyswajalnego białka. Ponad to zawiera cynk, żelazo, selen, potas, wapń, magnez, fitosterole roślinne i wiele witamin takich jak A, witaminy z grupy B, witaminę C i PP oraz błonnik. Jest to mąka doskonała dla wegetarian, wegan oraz sportowców.  Nadaje się do zagęszczania zup, sosów, ciast, naleśników, koktajli oraz do pierogów i kluseczek.

Zdecydowanie polecam ten produkt, osobom które lubią zdrowo zjeść i dbają o swoje nawyki żywieniowe  😊

TAGI:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *