MAKARON Z INDYKIEM W SOSIE JOGURTOWO-MUSZTARDOWYM

OPUBLIKOWANE PRZEZ livediet | Wrz, 07, 2017 |
IMG_20170907_133804_547

Makaron z indykiem w sosie jogurtowo-musztardowym

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 30 min.

Składniki:

  • makaron 1/2 opakowania
  • filet z indyka 300 g
  • musztarda francuska i stołowa
  • natka pietruszki
  • papryka słodka
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek
  • jogurt 1,5 szklanki

Przygotowanie:

Filet z indyka kroimy na małe kawałki mieszamy z oliwą lub olejem rzepakowy z solą, pieprzem i słodką papryką, smażymy. Międzyczasie przygotowujemy sos: jogurt przelewamy do miseczki dodajemy łyżkę musztardy francuskiej i łyżkę musztardy stołowej, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i mieszamy.  Następnie dodajemy sos do podsmażonego indyka i lekko podgrzewamy na małym ogniu mieszając, uważajmy aby nie zagotować. Podajemy z sałatą lub gotowanymi warzywami.

Smacznego 😊

 

TAGI:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *