MAKARON ZE SZPINAKIEM

OPUBLIKOWANE PRZEZ livediet | Wrz, 26, 2017 |
IMG_20170926_075825_715

Makaron ze szpinakiem

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: ok. 15 min.

Składniki:

  • makaron razowy 200g
  • szpinak 300g
  • ser feta 1/2 kostki
  • jogurt grecki  małe opakowanie
  • kapary 2 łyżki
  • czosnek 3 ząbki
  • pieprz
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Makaron gotujemy al dente, następnie umyty szpinak podsmażamy wraz z czosnkiem na patelni. Dodajemy jogurt grecki i ser feta, mieszamy na gładką konsystencję.  Wrzucamy kapary, dodajemy pieprz ewentualnie sól i podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem.

Smacznego 😊

 

 

TAGI:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *