SOCZEWICA Z RYŻEM I WARZYWAMI

OPUBLIKOWANE PRZEZ livediet | Lis, 13, 2017 |
IMG_20171113_150544_946

Ilość porcji: 3

Czas przygotowania: ok. 35 min.

Składniki:

  • ryż paraboiled 1 woreczek (ugotowany)
  • cukinia mała
  • cebula czerwona 1 szt.
  • czosnek 2 ząbki
  • soczewica zielona  (najlepiej ugotowaną ja nie miałam więc dodałam w puszce)
  • pomidory w puszce 1/2
  • sos paprykowy  (ja mam domowej roboty ale może być z dobrym składem w słoiczku ze sklepu)
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek kroimy w kostkę, lekko podsmażamy na oliwie po chwili dodajemy cukinię.  Następnie dodajemy ugotowany ryż, sos paprykowy, soczewicę zieloną, pomidory w puszce oraz sól i pieprz do smaku.  Wszystko dusimy ok. 10 min. Smacznego 😊

TAGI:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *